Filmska škola za srednjoškolce iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga

29. Septembar 2022
Filmska škola za srednjoškolce iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga

Pored stalnog predavača i mentora, reditelja Dejana Petrovića, biće angažovani i gostujući predavači, afirmisani filmski autori.

Pravo učešća na konkursu imaju, ističu u Filmartu, srednjoškolci koji su rođeni ili pohađaju školu na teritoriji Zlatiborskog ili Moravičkog okruga i koji dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac, najkasnije do 2. oktobra ove godine.

Petomesečni besplatni program, koji će se realizovati u Požegi od oktobra ove do februara naredne godine, organizuje Nezavisni filmski centar Filmart, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Podsećamo, da su filmovi koji su snimljeni tokom tog programa, ostvarili  zapažene rezultate.

Kratkometražni igrani film Jovane Avramović „Ožiljak“ osvojio je dve nagrade – Gran pri i Nagradu za najbolji zvuk na 42. Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, 2013.godine, u Muzeju jugoslovenske kinoteke,

Bivši polaznik FECI-ja, Matija Gluščević je, sa Dušanom Zorićem koreditelj filma „Da li ste videli ovu ženu?“ koji je premijerno prikazan na nedavnom 79. Venecijanskom festivalu, u okviru takmičarskog programa „Nedelja kritike“.

Inače, program FECI, koji se organizuje od 2011. godine, pohađalo je 120 polaznika, od koji je njih 24 upisalo ili je već diplomiralo režiju, glumu, kameru, montažu i produkciju na filmskim akademijama.

Fotografije—Nezavinsni filmski centar Filmart