Građevinska sezona se nastavlja u skladu sa propisanim merama

Autor: uzice.rs
27. April 2020
Građevinska sezona se nastavlja u skladu sa propisanim merama

Posle oduluke Vlade i sastanaka na nivou grada, doneta je odluka da se nastave radovi na 28 gradilišta, koliko ih je trenutno u Užicu, kako na otvorenom prostoru tako i u pojedinim objektima. Sa izvođačima je dogovorena dinamika, ali i poštovanje svih neophodnih propisanih mera, navedeno je na sajtu Grada. Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović ističe da se nastavljaju investicije koje finansira Grad i ministarstva.


Za projekte koje finansiraju ministarstva dostavljali smo sedmične izveštaje o realizaciji, stepenu izvršenosti samih projekata jer postoje rokovi u kojima se oni moraju završiti. Takođe, nastavljamo i projekte koje finansira Grad Užice u dogovoru sa izvođačima, dodajući da je nakon sastanka sa predstavnicima javnih preduzeća sačinjen koncept i dinamika planiranih radova.

Nastavljeni su kompletni radovi u Ulici Ive Andrića na izgradnji kišne kanalizacije. Uporedo sa tim radovima, izvode se i radovi na izmeštanju azbestnih vodovodnih cevi koje finansira JKP Vodovod. Vrednosti dosadaših radova iznosila je 15,5 miliona dinara, 13 miliona dinara za kišnu kanalizaciju i 2,5 miliona dinara koštala je zamena azbestnih cevi. Nakon završetka svih tih radova očekujemo da u narednom periodu JKP Niskogradnja odradi poslove asfaltiranja ulice u punom profilu. Do subote 25. aprila Ulica Ive Andrića će biti zatvorena za saobraćaj zbog asfaltiranja, kaže Maksimović.

 


Završetkom ovih radova rešiće se višegodišnji problem meštana Ulice Ive Andrića, ali i Ulice Dušana Popovića u kojoj se takođe odvijaju radovi. U naselju Turica uskoro počinju radovi na izgradnji fekalnog kolektora, trenutno se vrši nabavka cevi, a radovi će početi u narednih desetak dana. Radi se intezivno i na ostalim započetim projektima, pri kraju su radovi na startap i komandno-obrazovnom centru u Krčagovu, zatim i radovi na platou ispred Narodnog muzeja, kao i sportskim halama u Krčagovu i Sevojnu.


Očekujemo da će Karađorđeva ulica uskoro biti asfaltirana, izvršiće se asfaltiranje u dva sloja i uradiće se novi trotoari. U narednih meseca dana Užice će biti veliko gradilište, biće angažovani svi raspoloživi izvođači kako bi radovi bilo što pre završeni, rekao  je Maksimović.