Gradonačelnica pozdravila prvake u Prvoj osnovnoj školi Kralja Petra II

Autor: uzice.rs
31. Avgust 2022
Gradonačelnica pozdravila prvake u Prvoj osnovnoj školi Kralja Petra II

Tradicionalno za đake prvake priređen je svečani prijem i prozivka u “Prvoj osnovnoj školi Kralja Petra II”. Buduće predškolce i prvake njihove roditelje i učitelje pozdravila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

 

“Vidim da ste svi vrlo srećni i tako i treba da bude, jer ste upravo zakoračili u najlepše životno doba, vaše đačko doba. Verujem da ćete svi izrasti u dobre ljude i to je ono što će biti najveći uspeh i vaših učitelja i vaših roditelja. Naš zadatak je da vam obebedimo sve uslove za uspešno školovanje i bezbrižno odrastanje i mi ćemo to i učiniti”.

Uz čestitke prvacima i njihovim roditeljima direktor škole Danijel Radević izrazio je veliku zahvalnost gradonačelnici na uloženim naporima i opredeljinim sredstvima za rekonstrukciju najstarije užičke osnovne škole. On je podsetio da će zajedničkim sredstvima Grada i Minstarstva rudararstva i energetike u iznosu od oko 60 miliona dinara škola biti energetski sanirana.

U toku je procedura vezana za izbor izvođača radova nakon čega će uslediti i radovi na zameni stolarije, izradi spoljne izolacije i rekonstrukciji sistema grejanja. Kako je ugovorom predviđeno ti radovi biće završeni u toku ove školske godine.

U “Prvu osnovnu školu Kralja Petra II” ove školske godine upisano je 128 prvaka, a za sve njih Grad je obezbedio poklon pakete sa školskim priborom i po 10 000 dinara.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs