Gradonačelnica pozdravila užičke maturante

Autor: uzice.rs
20. Maj 2022
Gradonačelnica pozdravila užičke maturante

“Upravo vaša mladost i vaše znanje naši su najjači aduti za budućnost”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, obraćajući se užičkim maturantima na Gradskom trgu. Njih 806 plesalo je kvadril zajedno sa vršnjacima iz cele Evrope u okviru manifestacije Maturantski ples.

“Imam i jednu veliku želju danas, da svi nastavite školovanje i stičete nova znanja na fakultetima koje ste odabrali bilo gde da se oni nalaze, ali da iskustvo stičete ovde u rodnom gradu u kome ste odrasli i koji ćete upravo svojim znanjem najbolje graditi i razvijati. Mi ćemo raditi na tome da se ovde vratite, gradićemo nove puteve, nove vrtiće i škole,nove kvadrate stambenog prostora i naravno, ono sto je najvažnije, otvaraćemo nova radna mesta. To je naša obaveza i dužnost prema vašoj ali i svim generacijama koje dolaze”, dodala je gradonačelnica.

Užički maturanti u manifestaciji Maturantski ples učestvuju od 2007. godine, sa pauzom u prethodne dve godine kada ples nije orgaizovan zbog pandemije kovida. Grad podršku pruža kroz nabavku neophodnih rekvizita ( majica, kišobrana, pištaljki) za šta je ove godine izdvojeno 670 hiljada dinara.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.