Gradonačelnica obišla meštane Drežnika koji su pretrpeli najveću štetu tokom nevremena

Autor: uzice.rs
25. Jul 2023
Gradonačelnica obišla meštane Drežnika koji su pretrpeli najveću štetu tokom nevremena

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima obišla je područje MZ Drežnik, koje je u subotu bilo zahvaćeno velikim neveremenom, usled čega su brojna domaćinstva na ovom području pretrpela ogromnu štetu.

Meštani i predstavnici saveta MZ Drežnik upoznali su gradonačelnicu sa trenutnom situacijom i posledicama nevremena. Kako su istakli u pitanju su dve superćelije koje su izazvale grad veličine oraha do kokošijeg jajeta, veliku količinu kiše i olujni vetar.

Sve to je, prema izveštaju Grupe za vanredne situacije koja je u nedelju 23. jula obišla ovo područje, izazvalo oštećenja na objektima u vidu polomljenih crepova,oštećenih fasada, polomljenih prozora i oštećenih automobila i poljoprivredne mehanizacije. Ogromna šteta pričinjena je i na usevima i zasadima voća.

Mesnoj zajednici je isporučeno oko 60 kilograma najlona za privremeno pokrivanje objekata, a u cilju sprečavanja daljih oštećenja u slučaju nove kiše i meštani su upućeni da štete u svojim domaćinstvima prijave u prostorijama mesne zajednice, nakon čega će u zavisnosti od potreba i mogućnosti biti izdvojena sredstva iz budžeta za pomoć pri saniranju posledica ovog nevremena.

Najveće štete zabeležene su u zaseocima Mirkovići, Daničići i Šmakići kao i Lijeskići, Vukotići i Centar, koje je obišla gradonačelnica danas.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs