Gradonačelnici Užica Plaketa za doprinos afirmaciji bezbednosti saobraćaja

Autor: uzice.rs
08. Mart 2022
Gradonačelnici Užica Plaketa za doprinos afirmaciji bezbednosti saobraćaja

Povodom 8. marta, Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je u Palati Srbija dodelu plaketa ženama koje su doprinele afirmaciji bezbednosti saobraćaja. Među dobitnicama ovog značajnog priznanja je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

 

“Ja želim da se u svoje lično ime, ali i ime mojih saradnika koji se bave temom bezbednosti u saobraćaju zahvalim na ovom priznanju. Drago mi je da je prepoznato sve ono što smo radili u prethodnom periodu sa ciljem da svest o bezbednosti saobraćaja bude podignuta na još viši nivo.

Iako godina nije dobro počela kada je u pitanju broj saobraćajnih nezgoda i stradalih u njima, na nama je da i dalje razvijamo svest o bezbednosti u saobraćaju. Edukacija na prvom mestu mladih od presudnog je značaja i to je ono čemu ćemo svi zajedno posvetiti posebnu pažnju u narednom periodu”, istakla je nakon dodele priznanja, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Ona podseća da u gradu nekoliko godina unazad postoji praksa da se svim novorođenim bebama besplatno daju autosedišta ali i obuka za montažu za roditelje u Crvenom krstu Užice.

“Takođe veoma vodimo računa o edukaciji najmlađih učesnika u saobraćaju pa u saradnji sa pripadnicima saobraćajne policije organizujemo brojne obuke i radiionice prilagođene njihovom uzrastu. Sa zadovoljstvom učestvujemo u projektu „Pažljivko“ koji realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja i naravno svim ostalim aktivnostima agencije. Takođe radimo i na stalnom usavršavanju sistema saobraćajne signalizacije i nabavci nove neophodne opreme. Želim posebno da naglasim i da ćemo projektom Obilaznice oko Užica značajno smanjiti rizike i povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju”.

Agencija za bezbednost saobraćaja, tradicionalno svakog 8. marta dodeljuje plakete za doprinos afirmaciji bezbednosti saobraćaja. Priznanja dobitnicama uručio je direktor Duško Pešić, a dodeli je prisustvovala i tv voditeljka Dea Đurđević.