Gradonačelnik Sočija sa saradnicima posetio Užice

Autor: Slavica Panić
21. Maj 2019
Gradonačelnik Sočija sa saradnicima posetio Užice

Poseta gradu Užicu, posledica je dobre saradnje koja postoji sa užičkim graditeljima ali i buduće saradnje, pre svega u oblasti turizma, istakao je u Užicu gradonačelnik Sočija Anatolij Nikolajevič Pahomov. Tim povodom u Užice su doputovali i turistički predstavnici ovog grada koji su sa užičkim razgovarali o budućem razvoju turizma na relacij dva grada.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković goste je dočekao rečima zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji u oblasti građevinarstva gde je Soči poverenje pružio užičkim firmama, pre svega Putevima i Jedinstvu, koje su i opravdale to poverenje, pa zahvaljujući njima grad Soči je u olimpiskoj godini a i kasnije zablistao novim sjajem.

„Verujemo da imamo potencijala za dalju uspešnu saradnju, pre svega u oblasti turizma, ali i činjenica da više naših uspešnih kompanija radi u Sočiju daje priliku za dalju sveobuhvatnu saradnju“, rekao je ovom prilikom Petković.

Gradonačelnik Sočija Anatolij Nikolajevič Pahomov građane Užica nazvao je prijateljima i braćom, koji borave, rade i odmaraju se u Sočiju.

„Hoću da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u izgradnji prelepih turističkih objekata u Sočiju i kompletnoj infrastrukturi koja je spremno dočekala Olimpijske igre 2014-te godine. Zbog toga su danas sa mnom ovde i naši turistički operatori koji će ljudima ovde pretstaviti naše turističke potencijale i poželeti dobrodošlicu na naše Crno more, u naš Soči, reprezentni grad naše zemlje. Nadamo se i novoj avionskoj liniji, pa će ljudi iz Užica i iz čitave Srbije dolaziti u Soči da uživaju, da se bave sportom, da se odmaraju i leče. Sa druge strane vi imate zdravu i ukusnu domaću hranu a mi bi hteli da se ti proizvodi pojave na tržištu u Sočiju“, kazao je Pahomov.

Poseti delegacije Sočija Srbiji posredovao je poslnik Dragomir Karić. Pored Beograda i zvaničnih razgovora sa predstavnicima države, delegacija je posetila Šumadijski i Morvički okrug. Iz Užica su otišli na kratak odmor na Zlatibor a zatim će posetiti i Kolubarski okrug.