Igra za energiju

20. Mart 2019
Igra za energiju

Učenici šestog razreda iz šest užičkih osnovnih škola, oprobali su se u igri znanja i razvijanja svesti na temu energetske efikasnosti. „Igra za energiju“ nastala je kroz projekat srpsko-nemačke saradnje u oblasti energetske efikasnosti u javnim objektima.

Cilj nastanka ovakve jedne igre, koja podseća na igre „monopol“ i „ne ljuti se čoveče“ jeste da animira najmlađe da o pitanjima energetske efikasnosti razmišljaju na jedan kreativan i prijemčiv način.

Važno je da se ova  tema prilagodi osnovcima i terminološki pojednostavi kako bi za te generacije bila potpuno razumljiva i bliska. Jedan od najboljih načina da se od malih nogu razvija svest o značaju i očuvanju prirode jeste igra kroz koju će deca prepoznati kako greške tako i ispravne postupke u svakodnevnim okolnostima.

Učenici koji su imali priliku da u Gradskom kulturnom centru učestvuju u ovoj igri, pokazali su interesovanje i inicijativu da dođu do novih saznanja iz oblasti energetske efikasnosti ali da se u skladu sa njima ponašaju.