“Informativno-afirmativna mreža…” u Požegi

27. Septembar 2016
“Informativno-afirmativna mreža…” u Požegi

Projekat “Informativno afirmativna mreža Zlatiborskog okruga“ realizuje Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Autor emisije je Biljana Kuzmanović, video produkciju radi Studio ZOOM iz Užica. Emisije iz ovog serijala biće emitovane na programu TV5, svake poslednje srede u mesecu do kraja godine od 20 časova.

Veliki deo druge emisije koja se radi u okviru gore pomenutog projekta, posvećen je amaterskom i profesionalnom sportu i uključenosti osoba sa invaliditetom.

Iako se iz Rija nisu vratili sa medaljama, užički paraollimpijci Miloš Zarić i Nebojša Đurić, su heroji nacije. Uspeh svakog sportiste je naći se na spisku za najveće svetsko takmičenje, a uspesi paraolimpijaca svakako imaju još veću težinu. U emisiji koja se emituje 28. septembra ukratko o njihovom postignuću u Riju, ali i o puštanju u funkciju lifta za Aleksandra Tomaševića, koji se takođe bavi paraolimpijskom atletikom i koji sada lakše odlazi na treninge.

Miroslav Tamburić, izvršni direktor Udruženja FORCA iz Požege, glavni je „krivac“ zbog koga su se sportisti amateri sa invaliditeom takmičili u atletici, sportskom ribolovu, šahu i streljaštvu. na 53. MOSI igrama. Igre su održane prošle godine upravo u Požegi i u istoriji će biti upisane kao prve na kojima su pod sloganom „Različiti jednako važni“ učestvovale osobe sa invaliditetom. Tamburić je govorio i o drugim značajnim projektima koje je FORCA uradila u Požegi na popravljanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Udruženje za dečju i cerebralnu paralizu u Požegi rešilo je pre par godina probleme sa prostorom i sada imaju kuću sa dvorištem. Veruju da će uspeti da prevaziđu i finansijske probleme i obezbede novac za licenciranje osoba koje će ubuduće pružati usluge deci, mladima i odraslima koji su korisnici.

Centar za socijalni rad u Požegi, opština Požega i Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u naredna 4 meseca realizovaće projekat pomoć u kući. Lica koja za ovaj posao poseduju licence pomagaće najugroženijim meštanima kojima je pomoć i najpotrebnija u vreme jeseni i zime.


Naredno izdanje „Informativno-afirmativne mreže Zlatiborskog okruga“ biće emitovano 26. oktobra od 20 časova na programu TV5.

Ukoliko ste propustili dosadašnje emisije su dostupne na

https://www.youtube.com/watch?v=bh48YNybCZA

https://www.youtube.com/watch?v=o6c6MjhdEtk