“Informativno-afirmativna mreža” u Prijepolju

28. Novembar 2017
“Informativno-afirmativna mreža” u Prijepolju

Novembarsko izdanje “Informativno- afirmativne mreže Zlatiborskog okruga” donosi priču o stanju socijalne politike iz ugla predstavnika Centra za socijalni rad i Udruženja Udruženja osoba sa razvojnim smetnjama “Jednakost”  koje u Prijepolju okuplja 227 osoba sa intelektualnim smetnjama u razvoju, kombinovanim i telesnim invaliditetom.

Nakon decenije podstanarskog života predstavnici udruženja razmišljaju kako da naredne godine nastave sa programskim aktivnostima, zbog kako navode nerazumevanja lokalne samouprave za finansiranje udruženja osoba sa invaliditetom.

Ističemo da su predstavnici lokalne samouprave Prijepolja jedini koji nisu izašli u susret ekipi “Informativno-afirmativne mreže Zlatiborskog okruga” koju tokom prošle i ove godine tehnički realizuju Studio ZOOM UE i www.uzickarepubliakpress.rs u saradnji sa Udruženjem distrofičara Zlatiborskog okruga čiji je ovo projekat koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Srbije.

U više telefonskih pokušaja tokom novembra meseca ekipa ove emisije nije uspela da stupi u kontakt sa predsednikom opštine Prijepolje, Dragoljubom Zindovićem. Ni 24 sata uoči montaže emisije nije bilo dovoljno da nam stignu odgovori iz njegovog kabineta na postavljena pitanja, koja objavljujemo u celosti.

1. Kako ocenjujete stanje socijalne politike u opštini Prijepolje?
2. Šta se čini kako bi se život osoba sa invaliditetom u Prijepolju popravio?
3. Koliko je sredstava opština Prijepolje u ovoj godini opredelila za oblast socijalne politike i šta se konkretno finansira tim novcem?
4. Kakva je saradnja udruženja osoba sa invaliditetom i lokalne samouprave?
5. Koje strateške dokumente iz oblasti socijalne politike Prijepolje poseduje?

Bez obzira na to, u opštini Prijepolje smo zabeležili izuzetno pozitivan primer društvene odgovonosti u kompaniji ES komerc u kojoj među 262 zaposlena radi i sedam lica sa procenom umanjene radne sposobnosti. U ovoj kompaniji naglašavaju da je kvalitet jedino opredeljenje za angažovanje u njihovom timu.

Emisija se u premijernom terminu emituje u sredu, 29. novembra od 20 časova na TV5.