Ispravnim dokumentima do dozvole za gondolu na Zlatiboru

27. Jul 2017
Ispravnim dokumentima do dozvole za gondolu na Zlatiboru

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je opštini Čajetina građevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru, čime je omogućen početak izgradnje krajnje stanice Tornik, a nakon što je ta opština ovoga puta predala potpunu i ispravnu dokumentaciju., navodi se na sajtu tog ministarstva.

U saopštenju koje je izdato tim povodom navodi se i da je opština Čajetina prethodna tri puta odbijena samo iz jednog jedinog razloga – nije podnosila ispravnu dokumentaciju, iako su im više puta date precizne instrukcije šta je potrebno izmeniti kako bi ispunili zakonske uslove da zahtev bude pozitivno rešen.

Iz nadležnog ministarstva opštini Čajetina na vreme skreću pažnju da je u obavezi da i za preostale faze izgradnje panoramske gondole, za početnu i međustanicu, kao i trasu gondole, podnese uredne zahteve ovom Ministarstvu koji će biti na isti način rešavani – brzo i efikasno.

Kompletno saopštenje Ministrstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije možete pročitati OVDE.

Podsećamo, opština Čajetina i resorno ministarstvo su se mesecima javno, oštro i politički, a njihovi čelnici i lično sporili oko namere Opštine da izgradi žičaru i oko statusa zemljišta na kojem bi bila, a Opština je u dva navrata “radnim akcijama” samovoljno počinjala izgradnju, i u Beogradu je 19. maja priredila demonstracije protiv stava Ministarstva.