Javne konsultacije u procesu revizije Plana kvaliteta vazduha grada Užica

Autor: uzice.rs
17. Oktobar 2023
Javne konsultacije u procesu revizije Plana kvaliteta vazduha grada Užica

Grad Užice poziva predstavnike udruženja i drugih organizacija civilnog društva, naučno-istraživačke, strukovne i druge organizacije, kao i predstavnike privrednih subjekata i druge zainteresovane strane na javne konsultacije u vezi sa aktivnostima u procesu revizije Plana kvaliteta vazduha grada Užica.

Grad Užice započeo je u februaru 2023. g. proces revizije Plana kvaliteta vazduha sprovođenjem niza aktivnosti u cilju prikupljanja najrelevantnijih podataka, analize trenutnog stanja kvaliteta vazduha i uključivanja različitih zainteresovanih i ciljnih grupa u proces revizije Plana.

Javne konsultacije će biti održane u sredu, 18. oktobra 2023. godine sa početkom u 15 časova u svečanoj sali Gradske kuće (Dimitrija Tucovića 52). Tom prilikom biće predstavljena analiza uticaja meteoroloških uslova (temperaturnih inverzija) i drugih mikro-klimatskih faktora na kvalitet vazduha u gradu Užicu, kao i predlog ciljeva i mera za unapređenje kvaliteta vazduha u Gradu Užicu.

Javne konsultacije održavaju se u svrhu prikupljanja komentara i predloga za unapređenje u daljem procesu revizije Plana kvaliteta vazduha Grada Užica.