Javne rasprave o programskim sadržajima RTS-a krenule iz Užica

19. Novembar 2019
Javne rasprave o programskim sadržajima RTS-a krenule iz Užica

U cilju popravljanja kvaliteta sadržaja koji se plasiraju gledaocima i slušaocima Javnog servisaa, Programski savet RTS-a u Užicu je održao prvu javnu raspravu o programskim sadržajima. Javne rasprave će do 15. decembra biti održane u Sjenici i Zrenjaninu, a završna je planirana u  Beogradu.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica je izrazio verovanje da je Užice grad čiji meštani su svesni značaja kvaliteta programa, jer direktno plaćaju Javni servis.

Kroz javne rasprave očekujemo da dođemo do što konkretnijeg mišljenja građana, odnosno naših gledalaca i slušalaca kako bi kroz programe čiji su oni konzumenti bili informisani o svim značajnim događajima u zemlji i svetu, rekao je prof. dr Milivoje Pavlović, predsednik Programskog saveta RTS-a.

Tokom Javne rasprave u Užicu istaknuto je da je RTS jedina televizija u Srbiji koja ispunjava sve zakonske obaveze, a da je analizom gledanosti koja je praćena od 1. januara do 13. novembra ove godine RTS zabeležila je najbolje rezultate među televizijama sa nacionalnom pokrivenošću. Bar jedan minut dnevno RTS gleda tri miliona ljudi, a rekord u gledanosti informativnog programa zabeležen je u danu kada je Vladimir Putin, boravio u Srbiji. Igrane serije i serijali koji se prikazuju na RTS osećaju konkurenciju drugih televizija, dok sportski program beleže izuzetno visoke rejtinge.

Treba istaći da su na području Zapadne Srbije, u intervalu analize gledanosti najveću minutažu zebeležili Dnevnik RTS-a, zatim Slagalica, dok se na trećem mestu nalazi produkcijska serija ove medijske kuće “Bela lađa”.

Podsećamo, 23. avgusta 1958. godine Televizija Beograd počela je da emituje program i to emisije eksperimentalnog programa iz još nedovršenog studija na Sajmištu. Tog prvog dana na terenu je bilo 150 zaposlenih, jedna reportažna kola, rađeno je sa tri kamere i četiri filmske kamere.