Javni interes u užičkim medijima

01. Decembar 2017
Javni interes u užičkim medijima

U našem gradu u toku su javne konsultacije čiji cilj je unapređenje lokalnih medijskih tema, koje bi trebalo da se sufinansiraju iz gradskog budžeta u 2018. i 2019. godini.

Cilj je da se kroz online anketu koja je dostupna OVDE, uličnu akciju koju će sprovesti Udruženje “RAZVOJ UE” i fokus grupe sa kojima će razgovarati predstavnici Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju formulišu specifične teme o kojima građani i građanke Užica žele da čitate u lokalnim štampanim medijima i na portalima, da slušaju na radio stanicama i gledaju na televizijama.

Kvalitetno informisanje na lokalu preduslov je za učešće građana u donošenju odluka i rešavanju problema koje imaju u ulici u kojoj žive, mesnoj zajednici gde ostvaruju biračko pravo i lokalnoj zajednici koja ubira poreze građana.

Novac kojim se mediji sufinansiraju je budžetski, što znači da se izdvaja iz zajedničke kase i jedino se pravilno može rasporediti učešćem javnosti.

Anketu koje je deo zajedničkih aktivnosti koje sprovode Udruženje “RAZVOJ UE” i Užički centar za ljudska prava i demokratiju možete popuniti i OVDE.

kazi-trazi-LOGO

Inače, projekti “Naš novac za medijske teme koje nas ZAISTA interesuju” i “Građani u akciji za zaštitu javnog interesa” se realizuju u okviru programa podrške “Kaži/traži šta te zanima“ koji izvodi Balkanska istraživačka mreža, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Fondacija „Slavko Ćuruvija“, a u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija.