Jazz, gitara i zvuk sa Mladenom Pecovićem

12. Maj 2018
Jazz, gitara i zvuk sa Mladenom Pecovićem

Gitarista Mladen Pecović održaće u ponedeljak, 14. maja od 17 časova u Gradskom kulturnom centru besplatan Master Class na kome će sa zainteresovanim polaznicima obrađivati jazz, električnu gitaru i zvuk.
Mladen Pecović je rođen 1982. godine u Užicu, a od svoje petnaeste godine života svira električnu gitaru. Završio jazz gitaru u klasi profesora Danila Karamarkovića.
Kroz karijeru profesionalnog muzičkog izvođača, sarađujuci povremeno ili na duže vreme sa velikom brojem izvođača, umetnika, pozorištem i estradom, susreo se sa mnoštvom muzičkih stilova i razlicitih muzičkih senzibiliteta.
Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji ethno gitare, i Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara.
Decembra 2012. godine oglasio se prvim video singlom “Gora”, koji predstavlja uvertiru u buduće autorske projekte.Nastupom u Akademiji 28, marta 2013.godine , počinje koncertnu aktivnost, sa električnim kvartetom ili kao duo akusticnih gitara.  Kompozicije i koncertni program čini instrumentalna muzika za gitaru.