Rekonstruisana i Žička, sledeća Kneza Lazara

06. Oktobar 2018
Rekonstruisana i Žička, sledeća Kneza Lazara

Posle rekonstrukcije kolovoza na Trgu Svetog Save, urađena je kompletna sanacija Žičke ulice, što podrazumeva celokupnu zamenu podloge kolovoza i završne asfalterske radove, kao i izradu novih trotoara.

trotoar

“U ovoj ulici zamenjeni su pojedini vodovodni i kanalizacioni priključci, a urađen je i jedan priključak na toplovod“, navodi Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj, ističući da su postavljeni stubići tako da će ubuduće pešaci imati nesmetan prolaz, jer neće biti parkiranih automobila na trotoarima.

Zicka03

Paralelno sa rekonstrukcijom u Žičkoj ulici je obnovljena i javna česmu sa koje će teći gradska voda. Miloje Marić načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj je istakao da je obnovu Pan česme ili Česme pod orahom kako su je nazivali stari Užičani, inicirao istoričar Milorad Iskrin koji je Gradskoj upravi dao podatke o njenom ranijem postojanju i izgledu.

Nikola

Inače,  Žička je šesta ulica u gradskom jezgru koja se ove godine rekosntruiše.  Podseća da su pre ove, novo lice dobile ulica Miloša Obrenovića, Radnička,  al i ulica Kralja Petra, Vukole Dabića i Dositejeva.

Već od naredne nedelje JKP Niskogradnja u punom kapacitetu krenuće u rekonstrukcije Ulice Kneza Lazara koja se takođe rekonstruše u punom profile i koja će biti vraćena u saobraćaj u novembru.

Zicka01

U pomenutoj ulici završeno je 15 priključaka na gradski vodovod, izgradnja kišne kanalizacije tako da su stvoreni uslovi da radnici Niskogradnje počnu da postavljaju ivičnjaka u ovoj ulici, najavio je direktor JP “Užice razvoj” Nikola Maksimović.