Izložba za jubilej Vesti i Radio Užica

04. Oktobar 2016
Izložba za jubilej Vesti i Radio Užica

Povodom 75 godina izlaženja lista Vesti i 45 godina od kada su se oglasili spikeri tadašnjeg Radija Titovo Užice, a danas Radio Užica u Jokanovića kući je otvorena izložba koja svedoči o jubilejima.

Vesti su najstariji užički list, koji je u periodu od 1949.-1952.godine štampan pod nazivom Pobeda, naglasio je Nemanja Nešić, zamenik gardonačelnika, otvarajući izložbu. On je dodao da su Vesti hroničar svega što se dešavalo tokom prethodnih 75 godina na području Zlatiborskom okrugu. Nešić je siguran da je koncept da javnost bude pravovremeno i objektivno informisana, što smatra on nije lako. Verujem da je najveća odgovornost na novinarima i želim im da i dalje ostanu verni istini, poručio je Nešić.

U čast jubileja direktor Vesti i Radio Užica, Petar Petrović uručio je zahvalnice pojedincima, preduzećima i institucijama koji na bilo koji način pomažu funkcionisanju ova dva medija.

Inače, izložba“ 75 godina lista Vesti i 45 godina Radio Užica“, koju je priredio Narodni muzej iz Užica organizovana je u okviru obeležavanja Dana grada. Autorka izložba je Slavica Stefanović, a izložba je postavljena u prizemlju Jokanovića kuće.