Jubileji užičkih vrtića

Autor: uzice.rs
28. Novembar 2023
Jubileji užičkih vrtića

60 godina vrtića “Bambi” , 50 godina vrtića “Neven” i 10 godina od početka rada vrtića “Iskra” tri su značajna jubileja, koje je obeležila Predškolska ustanova Užice priredmom mališana u Narodnom pozorištu u prisustvu vaspitača, roditelja, predstavnika Grada i brojnih gostiju.

Kako je ovom prilikom istakla Veselnika Jovanović direktorka Predškolske ustanove Užice, predškolstvo ostavlja dubok trag u generacijama, a rani razvoj deteta je najvažniji u formiranju ličnosti.

“To je doba kada najbrže rastemo, učimo i menjamo se. A mi obavljamo veoma osetljivu i složenu delatnost u vreme velikih društvenih i profesionalnih izazova. Stručno osoblje i raspoloživi resursi su prednost koja nam to omogućava i ponosni smo što smo velika ustanova čiji je osnivač Grad Užice sa 12 namenski građenih objekata i tri adaptirana prostora u školama”.

Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti podsetio je da se naredne godine završava objekat vrtića na Carini i da će biti otvoreni vrtići u Kremnima i Zlakusi, što će doneti pogodnosti za decu, roditelje i ustanovu. Prema njegovim rečima, biće ostvaren veliki cilj da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću.

Pored programa koji su izvela deca iz užičkih vrtića, prikazan je i film o istorijatu Predškolske ustanove Užice.

Prvi namenski građen objekat je vrtić „Bambi“ koji je otvoren 1963.godine, a poslednji otvoreni je “Duga” u Karanu. U ukupno 12 objekata i tri izdvojena odeljenja ima 2134 dece sa 298 zaposlenih.