Jubileji vredni pažnje

26. Januar 2017
Jubileji vredni pažnje

Milorad Lazić iz Ribaševine na Božić је proslavio 90-ti rođendan, a ovih dana on i supruga Radojka obeležavaju 65. godišnjicu braka.

Nije ovo prva proslava velikih jubileja u porodici Lazić. Dostojno su sa decom, unucima i praunucima obeleželi zlatnu svadbu, ali i 60 godina zajedničkog života.

Milorad Lazić iz Ribaševine nedavno je proslevio 90-ti rođendan  Foto--privatni album G.L.

Milorad Lazić iz Ribaševine nedavno je proslevio 90-ti rođendan Foto–privatni album G.L.

Supružnici Lazići potvrđuju da je moguće naći srodnu dušu ali je treba prepoznati. Njima je očigledno prepoznavanje pošlo za rukom, još 1952. godine kada je Milorad sa jedne svadbe u Gostinici „ukrao“ tek punoletnu Radojku. Njen otac je bio ljut što nije pitala za udaju, a i smatrao je da je mnogo mlada pa je želeo da je vrati u roditeljski dom. Pokušaj povratka nije uspeo i mladenci su ostali da žive u Gostinici.

 

Radojka i Milorad Lazić na venčanju  Foto--privatni album G.L.

Radojka i Milorad Lazić na venčanju Foto–privatni album G.L.

 

Posle samo nekoliko godina odlučili su da pređu na miraz u Ribaševinu gde i danas žive u slozi sa sinom Desimirom, snahom Milinom i unukom Branom. Unuka Brankica, zet Tomo i praunuci Nađа i Ognjen živе u Beogradu.

Iz ljubavi koja opstaje i u poznim godinama Radojka i Milorad Lazić dobili su i ćerke Vidu i Gordanu.

Vida je udata za Zariju. Žive u Požegi sa sinom Radom, kćerkom Ivanom, snahom Dušicom i praunukom Janom.

Najmlađe dete iz Radojkinog i Miloradovog braka, ćerka Gordana živi i radi u Užicu.

Supružnici Lazići sa sinom Desimirom i kćerkama Vidom i Gordanom  Foto--privatni album G.L.

Supružnici Lazići sa sinom Desimirom i kćerkama Vidom i Gordanom Foto–privatni album G.L.

Život na selu i obrada velikog imanja kako bi na pravi put izveli i školovali decu bili su inspiracija za sada vremešne Laziće.

Imanje se i danas obrađuje, jer ova vredna porodica je nastavila da živi isključivo od poljoprivrede.

Radojku i Miloradа su stigle godine, tako da su sada savetodavna podrška mlađim generacijama kojima saveti u obradi zemlje i uzgoju stoke uvek dobro dođu.

Radojka se i dalje bavi cvećarstvom koliko joj godine dozvoljavaju. Ranije je plela, heklala i prela, a nekoliko puta bila je najbolja u izradi ručnih radova na manifestaciji „Vidovdanski vez“ koja se organizuje u Gostinici.

Ručni radovi Radojke Lazić  Foto--privatni album G.L.

Ručni radovi Radojke Lazić Foto–privatni album G.L.

Za godišnjicu braka, troje dece, četvoro unučića i troje praunučića poželeće svojim pretcima još zdravlja i ljubavi. Okupljanjima koja praktikuju i bez povoda i pažnjom koju svakodnevno ukazuju roditeljima, vratiće im bar delić onoga čime su im pomagali kroz život.

Mudrošću koju godine nisu omele, mladima koji razmišljaju o bračnom životu, poručuju da se vole i poštuju, a da probleme zajednički rešavaju.

Tvrde da je to formula i dobrog zdravlja i kvalitetnih veza.