Kako Pribojci da štede energiju i smanje troškove

19. Februar 2018
Kako Pribojci da štede energiju i smanje troškove

Predstavnici opštine Priboj, Mreže dobre energije i Regionalne razvojne agencije Zlatibor razgovaraće u četvrtak 22. februara od 14 časova do 16 časova, u Domu kulture „Pivo Karamatijević“ sa zainteresovanim građanima Priboja na temu uštede energije i smanjenja troškova u domaćinstvima primenom mera energetske efikasnosti.

certificado.energetico

Konsultacije će voditi energetski menadžer opštine Priboj, Marko Janjušević u saradnji sa Željkom Zečevićem i Nikolom Vujovićem, predstavnicima Sekretarijata Mreže dobre energije koji imaju zavidno iskustvo u vođenju sistema energetskog menadžmenta i savetovanju građana o sprovođenju mera energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Organizatori veruju da će sami građani kroz proces javnih konsultacija prepoznati višestruke mogućnosti za dalje unapređenje energetskog sistema u svom domaćinstvu.

Podsećaju da je potrošnja energije jedan od značajnih rashoda svakog pojedinačnog domaćinstva u  Srbiji, a da je nisko-investicionim i organizacionim merama energetske efikasnosti moguće ostvariti značajne uštede u kućnom budžetu.

Energetski menadžeri, kao stručna lica zaduženi su za praćenje i  kontrolu potrošnje energije, tako da će građanima Priboja pružiti informacije na koji način mogu smanjiti svoje račune za energiju, kako odabrati odgovarajuće energente, koji su optimalni sistemi za grejanje i hlađenje i druge važne teme.