Kanalizaciona mreža i kolektor u industrijskoj zoni Bela zemlja

29. Avgust 2019
Kanalizaciona mreža i kolektor u industrijskoj zoni Bela zemlja

Na Beloj Zemlji na lokaciji buduće poslovne industrijske zone koja zahvata prostor od 28 hektara, ozvaničen je početak izgradnje kanalizacione mreže čija dužina će dostići 1 400 metara. Najavljena je gradnja i mobilnog postrojenja za prečišćavanje vode za 800 stanovnika naselja Čair 1 i Čair 2, a biće priključena i privredna društva koja će raditi u okviru industrijske zone.

Užičko preduzeće MPP „Jedinstvo“, ima rok od 90 dana da završi radove čija procenjena vrednost je 48,3 miliona dinara od čega 20,1 milion ulaže Ministarstvo privrede, a ostatak grad Užice.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković očekuje da će do kraja tekuće godine biti završena prva fazu radova na budućoj industrijskoj zoni Bela Zemlja, a da će već naredne godine makar jedan značajan investitor otvoriti nova radna mesta. Petković je istakao da se više privrednika sa područja Bele Zemlje i Užica interesuje za nove kapacitete u ovoj industrijskoj zoni.

On je dodao da je završen tender za izradu projektne dokumentacije za glavnu saobraćajnicu u okviru industrijske zone, očekujući da će najkasnije do proleća naredne godine Vlada Srbije opredeliti sredstva za ovu saobraćajnicu, al ii da se kroz Nacionalni investicioni plan dobiju značajna sredstva za potpuni završetak industrijske zone.


Gradonačelnik je najavio da će rebalansom budžeta  grada sredinom septembra biti izdvojeno 16 miliona dinara za početne radove za izgradnju kanalizacione mreže u Turici


Treba istaći da prvom fazom izgradnje kanalizacione mreže i kolektora neće biti obuhvaćene fabrike koje su na početku Bele Zemlje. Gradonačelnik je rekao da će već početkom naredne godine biti spreman projekat, kako bi se i u ovom delu Bele Zemlje privredni subjekti i meštani priključili u kanalizacionu mrežu i kolektor.