Karte za Divanhanu

04. Jul 2018
Karte za Divanhanu

Karte za koncert grupe Divanhanapo ceni od 500 dinara  mogu se nabaviti  svakog dana osim nedelje od 8 do 23 sata u klubu u Gradskog kulturnog centra.

Iz ove ustanove pozivaju sve zainteresovane sugrađane da na vreme obezbe svoju kartu za ovaj jedinstveni muzički spektakl.

Koncert benda Divanhana je na programu u nedelju 29.jula sa početkom od 20 časova i 30 minuta.

DIVANHANA-LIVE-2016small

Podsećamo, Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj  jazz, pop i klasične muzike 20. veka. Namera benda je negovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku.

Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu.

Debitantski CD, “Dert”, snimaju februara 2011. godine u studiju Fattoria Musica u Osnabrucku u saradnji sa interpretatorom tradicionalne muzike Vanjom Muhovićem. Album je producirao Walter Quintus, jedan od najpriznatijih evropskih world music producenata. Prvenac je u maju 2011. godine, kada je objavljen, ponudio i neke pesme koje nikada ranije nisu bile snimane ni prezentovane javnosti. Bio je ovo rezultat dvogodišnjeg etnomuzikološkog istraživanja.

Od septembra 2011. godine pripremaju nove materijale sa mladom sarajevskom pjevačicom Leilom Ćatić. Već prvim singlom, “Evo srcu mome radosti”, koji je realizovan u saradnju sa Sanelom Redžićem, priznatim klasičnim gitaristom koji godinama ostvaruje velike rezultate širom Evrope i sveta, skreću pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona.

Nakon toga Divanhana razvija svoju koncertnu aktivnost, učestvujući na značajnim festivalima kao što su “12 Points” u Portu, te WOMEX-u (World Music Expo), u Solunu.