Klisura Đetinje inspiracija za fotografe i literarne radove

24. April 2018
Klisura Đetinje inspiracija za fotografe i literarne radove

Zeleni Savet Užica povodom Dana planete zemlje i Svetskog dana zaštite životne sredine,  raspisao je konkurs za najlepšu fotografiju na temu „Moje skriveno mesto u Klisuri“ i literarni konkurs na temu „Šapnula mi Đetinja tajnu iz klisure“, koji traje do 15. maja.

Na konkursu mogu učestvovati svi zainteresovani sugrađani,  fotografi amateri i ljubitelji prirode. Ideja Saveta je da foto konkurs skrene pažnju na pitanje ekologije i očuvanje životne sredine, kako u samoj klisuri reke Đetinje tako i šire.

Sve dostavljene fotografije biće izložene prilikom proglašenja pobednika u svečanoj sali gradske kuće, a tri najbolje ocenjene od žirija biće nagrađene. Autori predaju po dve fotografije dimenzije 13*18 cm, na pisarnicu Grada Užica kancelarija broj 12, ili poštom na adresu Grad Užice, Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice.

Cilj  literarnog konkursa koji je  namenjen učenicima osnovnih škola od petog do osmog razreda na teritoriji grada Užica je razvoja ekološke svesti i način na koji se može uticati na popravljanje stanja životne sredine i afirmacija klisure Đetinje kao oaze biodiverziteta nadomak grada.

Šifrovane radove učenici mogu predati najkasnije do 15. maja, u zapečaćenoj koverti sa naznakom „ZA LITERARNI KONKURS ZELENOG SAVETA“, širfa se predaje u posebnoj, zatvorenoj koverti uz rad. Radovi se mogu predati zaduženom profesoru u školi, na pisarnicu Grada Užica kancelarija broj 12, ili poštom na adresu Grad Užice, Dimitrija Tucovića 52, 31 000 Užice.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 5. juna u Svečanoj sali gradske kuće.