Hvala na poverenju!

iconKolumne

September 24, 2016

Poštovani posetioci i čitaoci,

Uzickarepublikapress.rs, koja će za nekoliko dana napuniti sedam meseci postojanja, ponosi se koliko je uz vašu pomoć za kratko vreme postigla.  Osnivač portala je Udruženje „RAZVOJ UE“, a u Registar medija www.uzickarepublikapress.rs  zvanično je upisana 5. novembra 2015.

Portal je za publiku postao dostupan od 29. februara tekuće 2016. godine.

Bavimo se temama regionalnog karaktera, projektima usmerenim prvenstveno na mlade, obrazovanje i informacione tehnologije. To je razlog što smo ponosni na činjenicu da smo čitani upravo zbog tih tekstova i da naša publika, kao i mi, prepoznaje značaj ovih tema.

Niste nam dolazili zbog komentara koji na mnogim portalima postaju sami sebi svrha, a njihove informacije i vesti ostaju u drugom planu.

Zvanični podaci sa Google analytics-a pokazuju koliko smo poseta imali do sada.

 

 

Pregled broja poseta našem portalu od 29. 02. do 24. 09. 2016. Foto--URP

Pregled broja poseta našem portalu od 29. 02. do 24. 09. 2016.          Foto–URP

Malo ili mnogo, zavisi kako ko tumači i iz kog razloga.

Za grad u kome funkcionišu dve televizije, četiri radio stanice, u kome izlaze dve novine koje imaju tradiciju, a pored nas postoji i više portala, zadovoljni smo pozicijom koju smo napravili.

Naš krajnji cilj nisu brojke, već isključivo kvalitet i kontinuitet. 

Posebno nam je drago, koliku pažnju je počeo da izaziva serijal tekstova pod nazivom „Užičani koje kude“ (koji je sufinansiran sredstvima grada Užica za projekte proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini) i u kome ćete do kraja ove godine (verujemo da će se nastaviti i naredne) čitati o sugrađanima koji su iz raznih razloga napuštali Užice. Jedni u potrazi za poslom, drugi zbog ljubavi, trećima se jednostavno „skockalo“ u životu, pojedini iz avanturizma, itd, itd. Iz daleka, sa setom govore o rodnom gradu verujući da će i nama ovde svitati bolja jutra.

Ovom prilikom želimo da vam zahvalimo na ukazanom poverenju, i obećamo da ćemo i dalje nastaviti profesionalno da obavljamo posao. Ostaćemo dosledni originalnosti i izboru zanimljivih tema koje nećemo, kao što ni do sada nismo, krasti iz drugih medija.

Za sada smo čitani u 81 zemlji sveta, a prvih deset u kojima smo najčitaniji su

Prvih deset zemalja u kojima je naš portal najčitaniji  Foto--URP

Prvih deset zemalja u kojima je naš portal najčitaniji Foto–URP


Ali takođe smo ponosni i na posetioce iz sledećih zemalja:

Iako po samo jedan čitalac naš portal se prati i u udaljenim zemljama sveta  Foto--URP

Iako po samo jedan čitalac naš portal se prati i u udaljenim zemljama sveta Foto–URP

Najčitaniji smo bili 24. marta kada je na naš sajt ušlo vas 1 354.

Najviše nas čitate vi koji imate između 25 i 34 godine (33,50%), zatim malo mlađi od 18 do 24 godine (27,50) i nešto stariji od 35. do 44. godine života (15,50).

Čitanost našeg portala u procentima po uzrastima Foto--URP

Čitanost našeg portala u procentima po uzrastima Foto–URP

Privlačniji smo muškom polu koji nam poklanja poverenje u 54,15% slučajeva.

Malo više nas prate muškarci  Foto--URP

Malo više nas prate muškarci Foto–URP

Zavidan je i broj posetilaca koji nam se vraćaju, a konstantan procenat novih posetilaca nam govori da smo još uvek novi, mladi i da se glas polako, ali sigurno širi.

Naravno, bilo je i situacija kada su neki mediji iskoristili našu dostupnost i blagonaklonost, te preuzimali naše autorske tekstove popularnim principom „copy – paste“. Ni to ne bi bio neki problem da su nas obavestili ili barem nas naveli kao izvor, da su naveli ime portala sa kog je preuzet tekst. Naravno, to se dešava i drugim medijima, a naročito u on-line novinarstvu.

Hvala vam što ste deo Uzickarepublikapress.rs portala, i što ste nam omogućili da i mi budemo deo vas. Nastavite da nas čitate, posećujete, i pratite na društvenim mrežama.

Želimo da vam se još jednom zahvalim na ukazanom poverenju, na svakoj pohvali ali i kritici, na svakodnevnim posetama www.uzickarepublikapress.rs bez kojih naš portal ne bi imao smisla. Mi nastavljamo „punim gasom“, i ubuduće ćemo vas obaveštavati o svim bitnim događajima u Užičkoj čaršiji. A jednog dana možda budemo prvi koji će javiti da je Užička republika ponovo oslobođena.