Komunalno preduzeće u Bajinoj Bašti u pripravnosti

13. Maj 2019
Komunalno preduzeće u Bajinoj Bašti u pripravnosti

Glavni problem koji opština Bajina Bašta može da ima ukoliko se obistini vremenska prognoza za narednih nekoliko dana su klizišta i toga se najviše plašimo, rekao je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Radomir Filipović. Na sednici je razmotreno stanje na terenu u slučaju najavljenih obilnih padavina a istovremeno i izdat nalog Komunalnom preduzeću da interveniše na kritičnim tačkama ukoliko za to bude bilo potrebe.

www.prviportal.net

Kritičnih tačaka koje bi eventualno mogle prouzrovati štetu na zemljištu i objektima usled obilnih padavina ima na nekoliko lokacija u prigradskim naseljima.

To je jedan deo potoka u ulici Slavka Petkovića što ide sa brda, jer znamo da je u prethodnom periodu taj potok pravio probleme pa prosto da se proprati situacija i ukoliko bude potrebe da JKP ”12. Septembar” očisti. Imamo da proverimo ulivnu gradjevinu u Šukića potoku i kakva je situacija što se tiče prijema vode. Takodje kritična tačka bi bila u Jevtića potoku kod Višesavskog groblja i početak Jevtića potoka put koji vodi ka Djordjevićima. Takođe, proveriće se i situacija potoka u Kolarima koji obično usled porasta vodostaja može da napravi problem, istakao je Radomir Filipović predsednik štaba za vanredne situacije.

Inače, po završetku sednice je naglašeno da je Komunalno preduzeće u pripravnosti već od danas. Komunalni inspektori su u toku dana obišli sliv reke Pilice kako bi videli da li ima nekog otpada koji bi mogao da napravi štetu ukoliko dođe do obilnijih padavina.

Glavni problem koji opštini može da preti u ovom trenutku su klizišta i toga se najviše plašimo, rekao je predsednik Filipović.

Treba istaći da je za sanaciju rečnih korita u periodu 2014/2015. godine uloženo oko 80 miliona dinara.