Konačni rezultati raspodelili mandate

24. Jun 2020
Konačni rezultati raspodelili mandate

U skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, a prema konačnim rezultatima izbora održanim na 90 biračkih mesta u Užicu, Izborna komisija Grada Užica, raspodelila je odborničke mandate budućeg saziva Skupštine grada Užica.

Izbornoj listi “ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU” čiji je podnosilac ’’Koalicija: Aleksandar Vučić – Za našu decu“ koja je osvojila 17 672 glasa pripada 41 odbornički mandat.

Izbornu listu Milan Stamatović – Zdrava Srbija čiji je podnosilac politička stranka Zdrava Srbija, ubuduće će predstavljati 15 odbornika na osnovu 6 828 glasova koje su dobili na lokalnim izborima.

Izbornoj listi „IVICA DAČIĆ – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma, čiji je podnosilac Koalicija Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) pripalo je sedam odborničkih mandata, na osnovu 3 168 glasova birača.

Po dva odbornička mesta u budućem sazivu gradske skupštine u Užicu imaće i liste “ALEKSANDAR ŠAPIĆ – POBEDA ZA UŽICE” čiji je podnosilac Koalicija: ALEKSANDAR ŠAPIĆ – POBEDA ZA UŽICE i lista Užička odbrambena liga – Mihajlo Krstić – počistimo“ čiji je podnosilac Grupa građana: Užička odbrambena liga, kojima je poverenje ukazalo 1 190, odnosno, 1 048 birača Užica.Inače, na lokalnim izborima u Užicu od ukupno 65 701 upisanog građanina u birački spisak, glasalo je 32 226 birača. Nevažećih listića je bilo 877, dok je 665 punoletnih građana Užica glasalo van biračkog mesta.Treba istaći da je Izborna komisija jednoglasno utvrdila da nije bilo bitnih povreda odredaba Zakona o lokalnim izborima tako da glasanje neće biti ponovljeno ni na jednom biračkom mestu.

Podsećamo, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji održani su u nedelju, 21. juna. Pravo glasa imalo je  šest miliona 583 hiljada i 665 birača koji su svoje biračko pravo  iskoristili na 8 385 glasačkih mesta, od čega su 42  izborna mesta bila u inostranstvu.