Koncert Dejana Krsmanovića u GKC-u

15. Decembar 2021
Koncert Dejana Krsmanovića u GKC-u

Dejan Krsmanović kvartet, muzički sastav koji izvodi autorsku muziku u stilu balkan gipsy jazz-a nastupiće ovog vikenda u Gradskom kulturnom centru. Koncert je na programu kluba GKC-a u subotu 18.decembra sa početkom od 18 časova. Ulaznice u pretprodaji, po ceni od 300 dinara ,mogu se nabaviti u klubu GKC-a, dok će na dan koncerta cena ulaznice iznositi 400 dinara.

 

Inače, Dejan Krsmanović, kompozitor i gitarista, izdao je do sada četiri albuma. Prvi pod nazivom “Znaš šta!?” izdaje 2012. godine, a potom nastupa na brojnim jazz i world music festivalima po zemlji i okruženju. Napravio je uspešnu saradnju sa poznatim gitaristom i producentom Jonom Larsenom iz Norveške, za koga izdaje jednu od svojih numera pod nazivom “Maro, Maro” na sada već antologijskoj kompilaciji posvećenoj Đangu Reinhardtu na kojoj su se našla i brojna svetski poznata imena ove vrste jazza. Drugi album pod nazivom “Komedija” izdaje 2019. godine u saradnji sa virtuozom na harmonici Jordanom Đevićem.
Tokom 2020. godine sa svojim triom nastupa na Nišvil Jazz Festu, a tokom 2021. godine izdaje još dva albuma pod nazivom “Ja sam!” i “Repertoar” na kojima objavljuje još svoje autorske muzike kao i obrade poznatih jazz standarda.