Kraći časovi, smenski rad, online nastava i obavezne maske

31. Avgust 2020
Kraći časovi, smenski rad, online nastava i obavezne maske

Prvake u Osnovnoj školi „Nada Matić“ pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i poželela im srećan početak nove školske godine sa molbom da se pridržavaju svih mera da bi sačuvali sebe i svoje drugare.

„Đaci prvaci, danas ste zakoračili u svet obrazovanja, koračajte hrabro iskoristite svaki dan da naučite nešto novo, da savladate nove veštine. Na kraju nije ni važno kakve ćete ocene dobijati, važno je da odrastete u poštene, prave i vredne ljude.  A kada naučite prva slova, pišite nam šta bi ste voleli da bude u našem gradu, da biste vi imali spokojno odrastanje i školovanje.“

Branislava Jovičić direktorka OŠ „Nada Matić“ istakla je da se postupa u skladu sa propisima i uputstvima koja su dobijena od Ministarstva prosvete i kriznog štaba.

„ Po prvi put prvaci ne ulaze u školu da vide svoj prostor gde će boraviti naredne četiri godine“, navela je direktorka i dodala da je ove godine u OŠ „Nada Matić“ upisan 91 đak prvak, ukupno pet odeljenja, četiri odeljenja u matičnoj školi i jedno odeljenje u izdvojenom odeljenju škole u Gostinici.

„Učenici od prvog do četvrtog razreda organizovani su tako da uvek pohađaju nastavu u prepodnevnoj smeni. Odeljenja se dele na A i B grupe po azbučnom redu i sledeće sedmice se rotiraju po smenama. Učenici od petog do osmog razreda su takođe podeljeni u A i B grupe. Ponedeljkom, sredom i petkom u školu ide A grupa, za to vreme B grupa prati onlajn nastavu i ide u školu utorkom i četvrtkom, sledeće sedmice grupe se rotiraju.

Direktorka je napomenula da je pre početka školske godine vršeno anketiranje roditelja, da li njihova deca žele da idu u školu ili da prate onlajn nastavu: „Veoma mali procenat roditelja se izjasnio za praćenje nastave na daljinu. Deca koja budu pratila nastavu od kuće dolaziće u školu da rade kontrolne zadatke, da odgovaraju i da popravljaju ocene.“