Do kraja aprila otvren konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za mlade pesnike

Autor: odknjigedoduse.com
12. April 2024
Do kraja aprila otvren konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za mlade pesnike

Biblioteka „Milutin Bojić“ raspisala je konkurs za Nagradu „Milutin Bojić“ za 2024. godinu za mlade pesnike. Nagradni konkurs ustanovljen je 2014. godine uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Pravo učešća na konkursu imaju mladi pesnici do 35 godina, a pobedniku će kao nagrada biti uručena povelja i odštampana knjiga pesama u izdanju biblioteke.

Propozicije:

A) Pesnici dostavljaju ciklus od najmanje 10, a najviše 30 pesama.

B) Radove potpisati šifrom. Rešenje šifre, kao i ciklus pesama, poslati na imejl konkurs@milutinbojic.org.rs s naznakom „Za pesnički konkurs“ u dva odvojena Vord fajla: u prvom su pesme potpisane šifrom, a u drugom je rešenje šifre s punim imenom i prezimenom, adresom, brojem telefona i imejl adresom.

V) Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju.

Konkurs je otvoren od 15. marta do 30. aprila 2024. godine.

Odluku o najboljem doneće žiri u čijem su sastavu ugledni književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov (predsednik žirija) i Slađana Ilić, kao i pesnik Darko Daničić.

Proglašenje pobednika konkursa biće održano na dan biblioteke, 19. maja 2024, u matičnom odeljenju biblioteke u Beogradu.

Ustanovljenjem Nagrade „Milutin Bojić“ biblioteka želi da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i darovitih pesnika, kao i da na taj način populariše poeziju. Konkursom naročito želimo da podsetimo na život i delo velikog srpskog pesnika Milutina Bojića. Zbog toga je poželjno da prispeli radovi budu pisani u duhu poezije
samog Milutina Bojića. Sva dela Milutina Bojića mogu se pronaći u Digitalnoj biblioteci „Milutin Bojić“: digitalna.milutinbojic.org.rs.

Uvereni smo da konkursom za Nagradu „Milutin Bojić“ omogućavamo da se na književnoj sceni pojave nova i vredna imena srpske poezije.

Za sve bliže informacije zainteresovani mogu da se jave na imejl:
konkurs@milutinbojic.org.rs ili pozovu na telefon 011/3242-418 (Olga Ječmenica).

Korišćene fotografije—Pexels.com