Do kraja novembra rekonstrukcija osnovne škole u Čajetini

31. Avgust 2018
Do kraja novembra rekonstrukcija osnovne škole u Čajetini

Početak nove školske godine je na pragu, a radovi na rekonstrukciji objekta osnovne škole “Dimitrije Tucović” u Čajetini uveliko traju. Ono što brine đake i roditelje je kako i na koji način će se odvijati nastava jer će uslovi za rad sa decom biti otežani. 

Ca 4

„Mlađi razredi će krenuti u prostorije srednje Ugostiteljsko turističke škole, gde će pohađati nastavu u popodnevnoj smeni. Viši razredi  za početak će boraviti u prizemlju, pa će se po završetku radova preseliti u nove učionice na spratu. Neće biti kabinetske nastave, već će svako odeljenje imati svoju prostoriju, a do završetka radova imaće samo prvu smenu“, kaže Milka Vasiljević, direktorka škole, ističući da razloga za brigu nema.

Milka

Sredstva za rekonstrukciju školskog objekta izdvojila je Kancelarija za javna ulaganja, koja je Opštini Čajetina odobrila sredstava u iznosu od 48 miliona dinara. Radovi su povereni firmi „Ekspertuniverzal“iz Beograda.

„Radi se spoljna fasada koja zadovoljava termoenergetski efekat. Izolacija je debljine 20 cm, a u pitanju je kamena vuna. Zameniće se stolarija na celom objektu. Od unutrašnjih radova rade se podovi, plafoni, gletuju se zidovi, radi se elektroinstalacija. Predviđena je kompletna prekrivka objekta, biće stavljen nov crep na celom objektu, izuzev fiskulturne sale koja je rađena pre dve godine“, dodaje Vasiljevićka.

Ca 3

Kako je definisano ugovorom radovi će trajati do kraja novembra. Svesna činjenice da na gradilištu nije lako funkcionisati, direktorka Škole poziva učenike, nastavnike i roditelje na razumevanje i strpljenje, kako bi po završetku radova uživali u utopljenom i savremeno opremljenom školskom objektu.