Krajem maja počinje rekonstrukcija ulice od Dovarja do muzeja

30. Mart 2021
Krajem maja počinje rekonstrukcija ulice od Dovarja do muzeja

Kišna kanalizacija i kompletna rekonstrukcija dela Ulice Dimitrija Tucovića počev od Dovarja do muzeja biće urađeni sredstvima Ministarstva privrede i Grada Užica. Ukupna vrednost projekta je 38 miliona dinara, od čega po 19 miliona daju ministarstvo i grad.

Rekonstrukcija podrazumeva promenu asfalta od vrha Dovarja do raskrsnice ulica Dimitrija Tucovića i Nikole Pašića u dužini od 400 metara. Pored zamene asfalta, biće urađen trotoar i postavljen behaton, ivičnjaci, rešetke što će rešiti problem površinskih voda koje se dešavaju poslednjih nekoliko godina. Tender za izbor izvođača traje do 16. aprila, istakla je gradonačelnica dr Jelene Raković Radivojević

Ona očekuje da će radovi početi krajem maja početkom juna tekuće godine i da će biti završeni u roku od 60 dana. U toku je i izrada projekta saobraćajne signalizacije, kojom će saobraćaj biti preusmeren na druge ulice u gradu kako bi se smanjile gužve u saobraćaju u tom delu grada.

Ovaj projekat je velika stvar za mesnu zajednicu Krčagovo, jer predstavlja nastavak radova iz prethodne građevinske sezone kada je urađena kišna i fekalna kanalizacija u ulicama Miloša Obrenovića, Heroja Jerkovića i Karađorđevoj, ocenio je gradski većnik zadužen za javna preduzeća, Ivan Stanisavljević.

Planiranom rekonstrukcijom  rešiće se ceo sliv Krčagova što se tiče kišne i fakalne kanalizacije što i jeste osnovni preduslov za izgradnju kružnog toga kod Narodnog muzeja koji je prioritet nastupajuće građevinske sezone.

Sa rukovodstvom “Užice gas-a” je dogovoreno da prilikom raskopavanja ulice i skidanja asfalta razvedu svoju instalaciju, rekao je Stanisavljević pozivajući građane ovog dela grada da iskoriste i priključe se na gas to urade. Ističući da nakon postavljanja asfalta u narednih pet godina neće biti dozvoljeno raskopavanje zbog novih priključaka, Stanisavljević je podsetio da će cena priključka na gas sa uračunatim PDV-om od 1. aprila biti 540 evra.

Predstavnici gradskog rukovodstva su rekli da su sa resornim ministarstvima u toku razgovori koji bi trebalo da rezultiraju obezbeđivanju finansijskih sredstava za izgradnju kružnog toka kod Narodnog muzeja, čime bi se dodatno rasteretio saobraćaj u centru grada.

U planu je da se na ovaj projekat nadoveže projekat izgradnje kružnog toka kod Narodnog muzeja, pa su u toku intezivni razgovori sa resornim ministarstvima, kako bi se obezbedila neophodna finansijska sredstva.