“Ajvar” u četvrtak stiže u Užice

iconKultura

December 10, 2019

Posle uspešnog festivalskog života i brojnih prestižnih nagrada domaći film „Ajvar“ od četvrtka 12. decembra biće na repertoaru užičkog bioskopa. Film je dobio odlične kritike na brojnim festivalima pa će domaća publika moći da na velikom platnu pogleda ovo izvanredno ostvarenje rediteljke Ane Marije Rossi.

Filmska priča prati Vidu i Baneta (Nataša Ninković i Sergej Trifunović), bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši…

Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenografkinja je Mina Lazarević, kostimografkinja je Ksenija Terzović, a montažer je Mateja Rackov.

Na specijalnim projekcijama 13. decembra u 18 i 20 časova u bioskopu Art Užice, publici će se pokloniti producentkinja Nikolina Vučetić Zečević, rediteljka Ana Maria Rossi, glumac Sergej Trifunović, u ulozi Baneta i glumica Vesna Čipčić u ulozi Vidine mame Sneže.