Kultura

Izložba za jubilej Vesti i Radio Užica

AUTOR | Biljana Kuzmanović

naslovna
04.10.2016.

Povodom 75 godina izlaženja lista Vesti i 45 godina od kada su se oglasili spikeri tadašnjeg Radija Titovo Užice, a danas Radio Užica u Jokanovića kući je otvorena izložba koja svedoči o jubilejima.

Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika i Nikola Gogić, direktor Narodnog muzeja iz Užica  Foto--URP
Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika i Nikola Gogić, direktor Narodnog muzeja iz Užica Foto–URP

 

Vesti su najstariji užički list, koji je u periodu od 1949.-1952.godine štampan pod nazivom Pobeda, naglasio je Nemanja Nešić, zamenik gardonačelnika, otvarajući izložbu. On je dodao da su Vesti hroničar svega što se dešavalo tokom prethodnih 75 godina na području Zlatiborskom okrugu. Nešić je siguran da je koncept da javnost bude pravovremeno i objektivno informisana, što smatra on nije lako. Verujem da je najveća odgovornost na novinarima i želim im da i dalje ostanu verni istini, poručio je Nešić.

Đorđu Pilčeviću, dugogodišnjem saradniku lista Vesti zahvalnicu je uručio Petar Petrović, direktor Vesti i Radio Užica  Foto--URP
Đorđu Pilčeviću, dugogodišnjem saradniku lista Vesti zahvalnicu je uručio Petar Petrović, direktor Vesti i Radio Užica Foto–URP

U čast jubileja direktor Vesti i Radio Užica, Petar Petrović uručio je zahvalnice pojedincima, preduzećima i institucijama koji na bilo koji način pomažu funkcionisanju ova dva medija.

Foto--URP
Foto–URP
Foto--URP
Foto–URP

Inače, izložba“ 75 godina lista Vesti i 45 godina Radio Užica“, koju je priredio Narodni muzej iz Užica organizovana je u okviru obeležavanja Dana grada. Autorka izložba je Slavica Stefanović, a izložba je postavljena u prizemlju Jokanovića kuće.

Foto--URP
Foto–URP