Krivorečka kosidba u nedelju

01. Jun 2019
Krivorečka kosidba u nedelju

U selu Kriva Reka, u zaseoku Cerovići, u nedelju, 2. juna, biće održana Druga krivorečka kosidba, u organizaciji ove mesne zajednice, Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. Ovogodišnja krivorečka kosidba okupiće veliki broj učesnika koji će se nadmetati ne samo u obaranju otkosa, već i u pevanju. Okupljanje učesnika  zakazano je za 9 časova ispred crkve Ognjene Marije, gde će se služiti liturgija, a takmičenje kosaca počeće u 10 časova. Za sada se prijavilo oko 50 zainteresovanih takmičara.

„Kosaca ima iz Kraljeva, Kruševca, Nove Varoši, Bele Reke, Šljivovice, Tripkove, Mokre Gore, Semegnjeva i drugih sela. Ocenjivaće se brzina i kvalitet košenja“,  kaže Ljubisav Bato Cerović na čijem imanju će biti održano takmičenje.

Veliko interesovanje pokazale su i pevačke grupe, pa je učešće do sada najavilo njih oko 20.

„Tu je grupa „Kotren“ iz Krive Reke, „Raspevani Zlatibor“ iz Rožanstva, grupe iz Šljivovice, Užica, sa Kadinjače, iz Duba, Zaglavka, Kosjerića, Požege, Ivanjice, Lučana…“, dodaje Cerović.

Doprinos manifestaciji daće i najmlađi, pa su se organizatori pobrinuli da za njih osmisle zanimljive sadržaje i prigodne nagrade.