Od četvrtka do subote u Užicu i Čajetini

14. Mart 2018
Od četvrtka do subote u Užicu i Čajetini

Promocija romana ’’Svetioničar’’ Mladena Đorđevića biće održana u četvrtak, 15.marta od 19 časova u klubu Gradskog kulturnog centra gde je ulaz Slobodan.

Žanr romana je distopijski neo – noar, misterija i triler. Tematika je samo na prvi pogled borba između dobra i zla. Mnogo je više sivila koje razdvaja obe strane u vidu ambisa. U tom bezdanu se i odvija prava mentalna borba, pogotovo u onima koji se silom prilika nađu u toj borbi. Borbi gde svaka strana ima svoje argumente, ostavljajući čitaoca zamišljenim o potezima koje te dve strane povlače kako bi uticali na likove. Zbivanja u knjizi oslikavaju trenutno stanje poretka čoveka i društva, ali i negativnih geopolitičkih dešavanja kojim smo svakim danom izloženi. Naposletku, knjiga je simbol onih ljudi, koji nasuprot olujama, tmini i beznađu, ipak stoje uspravno i ponosito, odolevajući vremenu.

Povodom 20 godina predstave Kraj vikenda,po tekstu Mome Kapora u režiji Ljiljane Ivanović ,16.marta će biti izvedena predstava na velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice na koju je ulaz besplatan.

Pozorišna drama Kraj vikenda  čija premijera je izvedena 3. marta 1998. godine demistifikuje tradicionalne bračne uloge. Bračni partneri, u odnosu u kojem se jedan supružnik žrtvuje za drugog, gde se izgubila početna bliskost i ljubav, pronalaze načine da se međusobno muče. Na kraju, oni ponovo nalaze privlačnost, koja ih spaja.

POKONDIRENA TIKVA 2018 copy

Trostruki koncert za ljubitelje teških rifova i ritmova na programu je u subotu, 17.marta u Gradskom kulturnom centru. Početak koncerta je u 21 sat, a karte po ceni od 200 dinara mogu se nabaviti svakog dana od 8 do 23 u klubu GKC-a.

Učestvovaće beogradski bend SИNK (Sink), požarevački Infinitiv i lokalna podrša biće im bend BRAT.