Prvi put u Užicu

iconKultura

September 7, 2017

Disciplina kičme će održati koncert u Užicu – petak, 8. septembra 2017. godine sa početkom u 21 sat u Gradskom kulturnom centru. Na dan koncerta karte se prodaju po ceni od 800 dinara.

Disciplina kičme (ili Disciplin A Kitschme) je jedan od najpoznatijih srpskih rock sastava. Frontmen sastava još od njegova osnivanja je Dušan Kojić – “Koja”. Njihova muzika je mešavina mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka, jazz fuzije, drum and bassa i mnogih drugih.

Sastav su 1981. osnovali Dušan Kojić – “Koja”, Nenad Krasavac – “Kele”, ali budući da je Krasavac odlučio ići u vojsku zamienio ga je Srđan Todorović – “Žika”.

Sastav je do 1991. godine radio u Beogradu, te su za to vreme objavili sedam albuma. Sastav je odličnim izvedbama stekao brojne obožavatelje širom tadašnje Jugoslavije.

Godine 1992. Kojić je otišao u London, gde je sarađivao s stranimmuzičarima. U Londonu je objavio albume “I Think I See Myself On CCTV” (1996.), “Heavy Bass Blues” (1998.) i “Refresh Your Senses, NOW!” (2001.).

Koja se 2002. godine vratio u Beograd, a tri godine kasnije, okuplja novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf! sastav objavljuje 2011. godine. U saradnji s vinkovačkim muzičarom Igorom Djekeom 2015. godine izdali su svoj posljednji album “Opet”.