“S vremena na vreme” dve večeri u GKC-u

iconKultura

March 21, 2017

Četiri gitare i četiri muška glasa

okupljeni u grupi “S vremena na vreme” podsetiće užičane na antologijske hitove “Sunčana strana ulice”, “Moj svet”, “Put putuje karavan” i druge nastupaće dve večeri uzastopno. U numerama koje su obeležile 70-te i 80-te godine prošlog veka publika će uživati u petak i subotu 24. i 25. marta od 21 sat. Ograničen broj ulaznica za drugo veče, po ceni od 800 dinara može se nabaviti u GKC-u. 

Foto--youtube.com

Inače, članovi grupe “S vremena na vreme” koja traje četiri i po decenije, jedni su od utemeljivača i predvodnika beogradske akustičke scene. Grupu su 1972. godine osnovali Miomir Đukić Miki, Vojislav Đukić Koki, Asim Sarvan i Ljubomir Ninković.   Naziv grupe verovatno je potekao iz razloga što su s vremena na vreme snimali pesme za potrebe Radio Beograda čiju su arhivu obogatili sa preko stotinu numera.

grupa

Bili su pioniri u uvođenju tradicionalnih narodnih elemenata u rok muziku koristeći stare instrumente kao što je šargija.

Njihova muzika odlikuje se kombinacijom akustičnog i električnog sa pratećim zvukovima flaute, orgulja i tradicionalnih mandolina uz sklad vokala u kojima se oseća uticaj Simon and Garfunkel-a.

Mnoge pesme koje su napravili bile su u samom vrhu top lista bivše Jugoslavije.