Skokovi, sportsko penjenje, Park fest

iconKultura

July 14, 2016

Kulturno leto u organizaciji Turističke organizacije Užica zvanično je počelo sredinom juna meseca, a nastavlja se tokom jula i avgusta zaključno sa 2. septembrom.

U okviru užičkog Kulturnog leta 2016. narednog vikenda biće održani tradicionalni Skokovi sa starog železnčkog mosta (16. jula) od 15 časova na Gradskoj plaži. Takođe, 16. ali i 17. jula od 15 časova pod Starim gradom biće održano Državno prvenstvo u sportskom penjanju na prirodnoj steni. U organizaciji Udruženja „Omladina Užica“ 29. i 30. jula u Velikom parku od 20 časova biće održan „Park fest“.

Foto--www.turizamuzica.org.rs

Foto–www.turizamuzica.org.rs

Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“ u organizaciji Udruženja „Ere“ okupiće od 15. do 19. avgusta u Užicu i opštinama regiona decu iz celog sveta.

Umetnike- keramičare u naš kraj od 18. do 28. avgusta ugostiće domaćini iz Zlakuse u okviru Međunarodne kolonije Umetničke keramike „Zlakusa“.

licedersko_srce

Pretposlednji događaj u okviru ovogodišnjeg Kulturnog leta je koncert „Blekove petorke“ koji će nastupiti 20. avgusta od 21 sta na Gradskom trgu.

Drugi način“ koncertom u Gradskom kulturnom centru 2. septembra od 21 sat, spustiće zavesu na događaje čiji cilj je osim da privuku pažnju građana Užica, u naš grad tokom leta dovedu i publiku i turiste koji leto provode na području Zlatiborskog okruga.