Škola flamenka za odrasle počinje i u Užicu

03. Mart 2019
Škola flamenka za odrasle počinje i u Užicu

U ponedeljak, 4. marta na Pedagoškom fakultetu Užice počinje škola flamenko plesa  koju vodi Rakel Ruiz , članica Udruženja španske kulture i plesa. Nakon prezentacija aktivnosti Udruženja španske kulture i plesa na Pedagoškom fakultetu u decembru mesecu, i na incijativu jednog broja ljubitelja flamenko ritma iz Užica koje su pratile rad škole plesa u Požegi, dogovoreno je da se istovetan program za odrasle realizuje i u Užicu.

Rakel Ruiz je rođena Španjolka koja se od najranijeg detinjstva bavi plesom, na način kako to zahteva obrazovni sistem u Španiji, od baletske škole do akademije, a flamenko je završila na državnoj Kraljevskoj akademiji plesa u Madridu. Nakon toga realizovala je brojne samostalne ali i učestvovala u drugim projektima iz oblasti plesne umetnosti.

Nakon odluke da se sa mužem, Požežaninom, doseli iz Španije u Požegu i tu započne život u novim uslovima, običajima i načinom života, zajedno sa učenjem i usvajanjem srpske kulture , Rakel je poželela da Srbima pokaže i Španiju kroz one elemente za koje je obrazovana: učenjem flamenka, ne samo kao plesa, već i kao načina na koji deo španske populacije živi. Vrlo brzo, nepunu godinu dana, od osnivanja i rada plesne škole flamenka u Požegi, grupa je dobila poziv od Akademije plesa iz Madrida  da gostuje, tokom ovog leta, na Festivalu plesa u Madridu.

Prvi čas škole flamenka u Užicu, kao i upis novih članova, upoznavanje i dogovor o nastavku rada, održaće se u ponedeljak od 19, 45 do 20, 45 časova.

Ovim povodom i prilikom pozivaju se svi zainteresovani,  da dođu, a za dodatne informacije na raspolaganju je telefon :

O65 971 4447 ili putem poruke na fb strani https://www.facebook.com/udruzenjespanske.plesa.