“Sređivanje dvorišta” u Užicu i u Požegi

iconKultura

May 5, 2017

Drugi Karavan „Sređivanje dvorišta“ gostuje u Užicu i Požegi ovog vikenda, a reč je o projektu Nezavisne kulturne scene Srbije vezano za problematiku stanja i razvoja kulture u lokalnim sredinama. U subotu 6. maja u 17 časova Karavan će biti na Trgu partizana u Užicu, a u nedelju  7. maja, u 12 časova na platou ispred Narodne biblioteke  u Požegi.

Pitanja koja građani mogu postaviti, i dijalog sa predstavnicima NKKS tiču se sledećih problema:

Koliko građani Požege i Užica učestvuju u kulturnom životu zajednice? Ima li na kulturnoj sceni mesta za njihove potrebe i prohteve? U ustanovama kulture ili van njih? Kako misle da kulturna scena u gradu treba da izgleda? Šta im nedostaje? Šta bi promenili? Kako? Znaju li ljude koji misle slično? Jesu li se povezali sa njima?

Zajedno sa festivalom Na pola puta, Forcom, Filmartom, ali i ostalim sagovornicima, u javnom prostoru vodiće se razgovor na temu mogućnosti razvoja lokalne scene, posebno participaciji mladih u kulturnom životu zajednice.
Pitanja mogu postaviti svi, a odgovori se traže skupa.

„Sređivanje dvorišta“ je dijaloška platforma Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) o pitanjima koja su važna za delovanje organizacija i inicijativa civilnog društva u kulturi, a usmerena su na preispitivanje i artikulaciju njihove zajedničke pozicije u odnosu na javne politike, kao i aktivnije delovanje šireg opsega.

Karavan Sređivanje dvorišta realizuje se u okviru programa koji sprovodi Trag fondacija – Demokratija, to sam ja.