Stigla voda do Ršumovića

29. Mart 2018
Stigla voda do Ršumovića

Vodovod u zaseoku Ršumovići čija izgradnja je započeta 2014. godine danas je i zvanično pušten u probni rad. Domaćinstva na ovom području  do sada nisu imala uslove za priključenje na gradski vodovod. Završetkom radova na crpnoj stanici koja,  po rečima načelnika uprave za infrastrukturu i razvoj Miloja Marića, ima funkciju da pojačava pritisak, omogućeno je  nesmetano vodosnbdevanje visoke zone ovog dela Sevojna.

Vodovod Ršumovići Sevojno (1280x978)

Urađeno je oko 420 metara vodovodne mreže prečnika f100 i 1050 metara f75, a vrednost izvedenih radova je 4 miliona dinara od kojih je 3 finansirao Grad Užice a jedan milion je učešće građana ovog zaseoka.

U narednim danima Zavod za javno zdravlje Užice će ispitati biološku i hemijsku ispravnost vode a nakon toga će građani i praktično moći da podnesu zahtev na priključenje na ovaj vodovod. Trenutno je već uplaćeno 14 priključaka od strane građana ali se u narednom periodu očekuje priključenje i drugih koji do sada nisu podneli zahtev za priključenje.

Posle deset godina od kada smo uradili projekat vodovoda visoke zone Sevojna konkretno za zaseok Ršumovići uspeli smo uz angažovanje gradske opštine Sevojno i grada Užica napokon da taj projekat realizujemo, rekao je meštanin zaseoka Ršumovići, Živan Ršumović.

Vodovod Ršumovići Sevojno1 (1280x1144)

On je dodao da je „dvadeset domaćinstava učestvovalo u izradi prvobitnog projekta vodovoda Ršumovići, ali zbog problema koji su se javljali i zbog izmena u zakonu koje su nastale kasnije morali smo da podnosimo zahteve za nove dozvole.Na kraju smo ostvarili cilj. Ovo je velika stvar za ovdašnje meštane jer ima domaćinstava koji nemaju nikakav vodovod, a neki imaju samo lokalni vodovod ili bunarsku vodu.“