Treća predstava mladog užičkog autora

25. Mart 2018
Treća predstava mladog užičkog autora

Pozorišna predstava “Plavi dečak” za koju tekst i režiju, potpisuje dvadesetjednogodišnji Užičanin Radovan Treći Jovičić, student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu biće izvedena u ponedeljak, 26. marta 2018. godine u Gradskom kulturnom centru, sa početkom u 20 časova.

Pored njega u predstavi učestvuju studenti iz različitih krajeva Srbije Dušan Drobilović, Hadži Aleksandar Jovanović, Dragana Rakić, Stefan Janjić i Danilo Tomić.

svi

Autor i glumačka ekipa predstave “Plavi dečak” Foto–S.Jovičić

Radnja je vezana za život velikog francuskog pisca i avijatičara Antoana de Sent-Egziperija, autora poznate novele “Mali princ”. Predstavu čine zanimljive, dramatične i istinite priče koje je Sent-Egziperi doživeo i opisao u svojim delima. Ratne i romantične, morbidne i duhovite scene, prepliću se i na taj način pričaju jednu priču sa veoma snažnom porukom.

dvojica

Scena iz najnovije predstave autora Radovana Trećeg Jovičića Foto–S.Jovičić

Inače, Radovan Treći Jovičić i njegova ekipa su do sada uradili dve autorske pozorišne predstave, sa kojima su na amaterskim festivalima osvojili čak 12 nagrada.

Duodramu „Drvo života“ mladi Jovićić je uradio 2015. godine u saradnji sa Dušanom Stefanovićem. U ovom delu se  prepliću pitanja življenja, preživljavanja i životarenja iz ugla dvojice staraca koji se klade ko će prvi da umre od njihovih ispisnika.  Na sceni se „sreću“ ljudi različitih epoha i profesija, poput Frojda i Dalija, ili Hemingveja i Aleksandra Alehina. U predstavi u kojoj Radovan i Dušan bez pauze uskaču iz scene u scenu menjajući po 18  likova, jedini rekviziti na pozornici su stolice, sto i jedna rešetka.

radovan

Životna preispitivanja pretače u predstave- Radovan Treći Jovićić Foto–S.Jovičić

 

Godinu dana kasnije, 2016. Radovan Treći Jovičić je bio pisac teksta, dramaturg, reditelj i glumac, u komadu “Crni ram” u kome su igrali i Pavle Veselinović,  Dušan Stefanović i Nikola Marković.

Ova predstava prikazuje promašen sistem vrednosti, uz poruku da ono što vredi svemu odoleva i ostaje iznad.