Kustendorf od 16. do 21. januara

08. Januar 2018
Kustendorf od 16. do 21. januara

11. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 16. do 21. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori. Kao i tokom decenije trajanja ugostiće proslavljene autore, glumce i muzičare kao i brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta i druge eminentne goste iz sveta filma.

Festival čiji je osnivač i umetnički direktor, Emir Kusturica kao i prethodnih godina biće posvećen mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima.

Od osnivanja 2007. do sada, kroz Kustendorf su prošli brojni mladi umetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje, poručuju organizatori.

Podsećamo, da su dosadašnji gosti Kustendorf-a bili Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Totu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi.

O značaju ovog festivala govori i činjenica da je  američki časopis „Muvimejker“, prošle godine ponovo uvrstio Kustendorf u godišnju listu 25 najkul festivala na svetu.