Lakše do stomatoloških usluga

Autor: B.Kuzmanović
17. Januar 2024
Lakše do stomatoloških usluga

Grad Užice donirao je Službi za stomatologiju Doma zdravlja, dve nove stomatološke stolice, fiziodispenzer za protetiku  i dva mikromotora. Vrednost opreme je dva miliona dinara i to će omogućiti lakši rad zdravstvenom osoblju, a pacijenti će biti zadovoljniji pruženim uslugama”, rekla je gradonačenica Užica, Jelena Raković Radivojević.

Grad se trudi da se unapredi kvalitet zdravstvenih usluga, pre svega odvajanjem sredstava iz budžeta, kako za rekonstrukciju prostora, tako i za nabavku opreme, dodala je ona i  istakla da je u proteklom periodu rekonstruisana Zdravstvena ambulanta u Sevojnu, i pojedine seoske.  Gradonačelnica je najavila da će u toku ove godine biti otvorena zdravstvena ambulanta na Beloj zemlji u objektu stare pošte.

Podsetivši da je služba stomatologije užičkog Doma zdravlja bila ponos grada i stub Doma zdravlja, direktor Zdravstvenog centra Užice, Aleksandar Lazić je najavio da će posle četiri godine, ponovo u punom kapacitetu raditi oralna hirurgija.

“Izuzetno je važno da je u Domu zdravlja Užice sačuvan kvalitetan kadar. U stomatološkoj službi angažovano je 16 stomatologa, od kojih su 12 specijalisti svojih grana stomatologije, tako da nakon donacija možemo da kažemo i da sa zanovljenom opremom možemo pristupiti apsolutno rešavanju svih problema pacijenata.

Načelnica službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Užice, specijalista Jovanka Dražić je istakla da broj angažovanih u stamatološkoj službi trenutno zadovoljava potrebe. S obzirom da je Dom zdravlja Užice prepoznat kao centralni Dom zdravlja što se tiče stomatoloških usluga na nivou regiona, ukoliko dođe do proširenja, kako je najavila ministarka zdravlja, onda će naravno biti potreban veći broj zaposlenih, navela je Dražić.

Inače, Služba stomatologije Doma zdravlja Užice je dežurna služba svake subote i nedelje. Služba prima odraslo stanovništvo starije od 18 godina. Za trudnice, porodilje, do navršenih godinu dana deteta, redovne studente do 26 godine, nezaposlena i lica sa niskim primanjima, kao i korisnike tuđe nege i pomoći usluge su apsolutno besplatne. Ostale kategorije stanovništva plaćaju participaju.