Lepota i zdravlje dolaze iz prirode

Autor: Gold gondola Zlatibor
30. Avgust 2023
Lepota i zdravlje dolaze iz prirode

Kako kozmetički preparati utiču na kožu i organizam, u čemu je prednost prirodne kozmetike i kako se prave organski kozmetički proizvodi saznale su učesnice besplatne radionice „Zdravi petak“ na Gold gondoli. „Antistres leto na gondoli“ je program koji šalje poruku o važnosti negovanja zdravih stilova života, a ambijent okružen borovinom na međustanici bio je idealan za upoznavanje sa blagodetima prirodne kozmetike i najboljih sastojaka za negu lica i tela.

Stručne i korisne savete iz oblasti prirodne kozmetike učesnice su dobile od fitoterapeuta i vlasnice linije luksuzne kozmetike DeVaux Cosmetiques de France, gospođe Karen Li Devo Gavranović. Ona je pokazala kako se na jednsotavan i lak način mogu pripremiti prirodni preparati i organska kozmetika od sastojaka koji se nalaze u svakom domaćinstvu. Na taj način učesnice su dobile mogućnost da same naprave svoje kozmetičke proizvode koje su dobile na radionici u specijalnim bočicama.

„Ja sam studirala šumarstvo i veoma sam povezana sa prirodom. Odlično znam kako da iskoristim darove prirode, ali nikada nisam imala priliku da na ovaj način pravim nešto za sebe. Bila sam uzbuđena tokom ove radionice i oduševljena na kraju kada smo napravili gotov proizvod. Zaista sam uživala“, rekla je jedna od učesnica Jelena Đokić.

„Radionica je bila fenomenalna. Sve od sastojaka je korisno zato što je prirodno. Mi sve to imamo u kući i možemo da napravimo same. Divno je što ovde na Zlatiboru imamo osobu koja uvek može da nas nauči i kojoj možemo da se obratimo na temu prirodne kozmetike“, rekla je Jasmina Nikolić.

Program radionice obuhvatio je definisanje prirodne kozmetike i upoznavanje sa kozmetičkim preparatima, metodologijom rada i sirovinama uz poruku o važnosti korišćenja prirodnih proizvoda i preparata. Kao rezultat korisnih informacija i praktične primene, učesnice su uspele da izrade Gold Summer Hydrating Toner i Gold Summer Vitamin C Serum koji su spakovani u specijalne kozmetičke bočice.

Fotografije—Gold gondola Zlatibor