“Letnje zagrevanje” uvertira za “Zlatarfest”

23. Jul 2018
“Letnje zagrevanje” uvertira za “Zlatarfest”

Turistička manifestacija „Zlatarfest“ koja počinje u četvrtak 26. jula i traje do nedelje 29. jula na Zlataru u Novoj Varoši imaće i ove godine svoju uvertiru u vidu predfesta “Letnje zagrevanje”. Na otvorenoj sceni na platou ispred Doma kulture” Jovan Tomić” od 23. do 25. jula biće održana tri koncerta u večernjim časovima.

predfest-33696847

Predfest će ove godine više nego ikad biti most između kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija ovog grada, poručuje ispred organizatora direktorka Doma kulture Mihrija Hadžić.

Reč je o jedinstvenom spoju sadašnjeg i davno prošlog vremena. Kroz tri dana “Letnjeg zagrevanja “ na platou ispred Doma kulture „Jovan Tomić“ publika će moći da čuje i vidi u ponedeljak 23.jula ansambl „Ođila“, zatim naredne večeri na binu će izaći “Zap Me Strobe” dok će u sredu nastupiti Danica Krstić. Svi koncerti počinju u 21 čas – kaže direktorka Doma kulture Mihrija Hadžić.

muzicki-program-zlatarfest-2018-42291502

Inače, u okviru ovogodišnjeg Zlatarfesta biće organizovani brojni zabavni, kulturni, edukativni i sportski sadržaji. Podsećamo, „Zlatarfest“ je manifestacija ustanovljena 2013. godine sa ciljem da na jednom mestu, u isto vreme, krajem jula predstave svi turistički i privredni potencijali Nove Varoši i Zlatara.

Ove godine “Zlatar fest” počinje u četvrtak, 26. jula i traje do nedelje, 29. jula.

Ovom smotrom objedinjene su Sirijada, Regata, Zlatne ruke Zlatara i Dani meda, Sabor pevanja izvika, koji su se do tada održavali zasebno, i u različitom vremenskom periodu. Stanovnici gradića pod Zlatarom, ali i njihovi gosti turisti, u tom periodu, uz krišku sira ali i čašicu rakije iz lampeka nekog od lokalnih domaćina, mogu uživati u različitim događajima koji promovišu kulturu, tradiciju, privredu i turističku ponudu Nove Varoši. U okviru „Zlatarfesta“, održavaju se pozorišne predstave, izložbe, tribine, sportski turniri, splavarenje Uvačkim jezerom… a jedno od centralnih dešavanja su i muzički koncerti na Trgu vojvode Petra Bojovića.

zlatarfest-2018-program-07043481

Sve veći broj posetilaca koji se okuplja na padinama Zlatara tokom jula, opravdava slogan manifestacije „Na pravom mestu – na dobroj visini“.

Manifestacija obuhvata i izložbu najlepših sireva kao i takmičenje u pravljenju najbolje pite od heljde od zlatarskog sira i heljde. Za učesnike se obezbeđuju i novčane nagrade.