Letovanje u Bečićima u špicu sezone

23. Maj 2017
Letovanje u Bečićima u špicu sezone

Petu godinu zaredom više od 210 osnovaca i srednjoškolaca iz Užica  letovaće u Bečićima o trošku grada Užica i Ustanove dečje odmaralište Zlatibor.

 

Grad će sa milion i 200 hiljada dinara finansirati boravak 65 učenika, dok će troškove letovanja oko 150 učenika ići na teret dečjeg odmarališta Zlatibor.

Učenici će u Bečićima boraviti u sedam smena u  špicu turističke sezone od 2. jula do 28. avgusta, a o njima će brinuti najmanje po dva vaspotača u smeni.

Nemanja za govornicom

Socio- ekonomski status učenika, školski uspeh i vladanje osnovni su kriterijumi za odabir dece, istakao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica. On je prilikom potpisivanja ugovora o finansiranju letovanja đaka, dodao da će grad  finansirati i odlazak pratilaca dece sa smetnjama u razvoju, ukoliko je, kako je naveo, njihov socio-ekonomski status na nivou koji je ispod prosečne zarade u republici.

Ustanova dečje odmaralište Zlatibor je iz sopstvenih sredstava,izdvojila oko tri miliona dinara za letovanje 150 užičkih đaka u Bečićima, od čega je oko stotinu sa seoskog područja.

 

Vladan Cuparić, direktor Ustanove dečije odmaralište Zlatibor je podsetio da je prošle godine 120 učenika po istom modelu letovalo u odmaralištu u Bečićima, naglašavajući tendenciju ustanove da svake godine povećava broj dece koja će o njihovom trošku provesti deo školskog raspusta.

 

Podsetimo, prošle godine je ukupno 70 osnovaca i srednjoškolaca iz Užica besplatno letovalo u odmaralištu u Bečićima. Iz gradskog budžeta je za troškove letovanja izdvojeno 1,4 miliona dinara.

http://uzickarepublikapress.rs/aktuelno/grad-odmaraliste-vode-decu-u-becice/

Cuparić je istakao da je Ustanova u procesu prikupljanja ponuda za idejni projekat za izgradnju novog objekta u okviru postojećeg u Bečićima. To će biti malo veća investicija, ali će grad Užice dobiti objekat od najmanje 1 000 metara kvadratnih na atraktivnoj lokaciji u ovom letovalištu. Idejni projekat radiće se na osnovu urbanističkih uslova koje će nam propisati grad Budva i tek nakon toga moći ćemo da govorimo o vrednosti celokupne investicije koju planiramo da finansiramo iz sopstvenih sredstava, kazao je on.