Ložioničkim mostom posle 31. jula

17. Jun 2017
Ložioničkim mostom posle 31. jula

Prema informacijama od izvođača rok za završetak radova na Ložioničkom mostu sa 24. juna, zbog problema koji su nastali tokom izvođenja radova, pomera se do 31. jula, kaže Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj” koje u ovom projektu izvođaču pružalo logističku podršku.

Prema njegovim rečima, pomoć se konkretno odnosi na postavljanje saobraćajne signalizacije, ali i kontrolu funkcionisanja gradskog i prigradskog prevoza.

 

Izvođač je obećao da će produžetkom radova do 17 časova pokušati da ubrza završetak posla. Apelujemo na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju signalizaciju čime će i učesnici u saobraćaju dati lični doprinos i izbeći stvaranje gužvi, poručuje Maksimović.

On navodi da se nakon ispitivanja i dodatnih analiza, a samim tim i novog građevinskog rešenja  na betonskoj konstrukciji mosta došlo do saznanja da su neophodna dodatna sredstva za betonske podloge zbog čega je produžen rok za završetak.

Podsećamo, prema projektu privremene saobraćajne signalizacije celokupan saobraćaj sa državnog puta i B reda broj 23 u smeru Požega ka Zlatiboru preusmerava se kroz Užice, ulaz pored pumpe na semaforisanu raskrsnicu ulica Omladinska i Nikole Pašića i dalje levo pored javne garaže i autobuske stanice preko lokalnog mosta ka Zlatiboru.

U suprotnom smeru iz pravca Zlatibora levo na lokalni most pored autobuske stanice i dalje desno pored vatrogasnog doma izlaz ka Požegi.

Inače, rekonstrukciju mosta, koji nije renoviran od kada je izgrađen početkom osamdesetih prošlog veka, sa 61 milion dinara finansira država, odnosno JP Putevi Srbije. Radove na Ložioničkom mostu u Užicu izvodi preduzeće “Ratko Mitrović construction” iz Čačka, dok je podizvođač GP Mostogradnja.