Majkama u čast

22. Decembar 2019
Majkama u čast

Prvo mesto i nagrada „Bojana Krejović“ u okviru literarnog konkursa pripala je Marijani Nikolić učenici Medicinske škola, dok je drugu nagradu poneo takođee učenik Medicinske škole Luka Kosanovića. Treće mesto je osvojio Aleksandar Pavlović učenik Užičke gimnazija. Pohvaljeni su Sara Tanasijević, Ekonomska škola, – Lenka Gardić, Ekonomska škola i Jelena Popović iz Tehničke škole.  Zapažen rad, po oceni žirija imala je i Tijana Ilić učenica Medicinske škole.

Najuspešniji učesnici literarnog konkursa povodom Materica

 

Literarne radove je ocenjivao žiri u sastavu Biljana Valjarević, predsednica žirija, profesorka srpskog jezika i književnosti, Dušica Vitorović, profesorka srpskog jezika i književnosti i Mirjana Ranković Luković, pesnikinja i novinarka.

Prva nagrada na likovnom konkursu pripala je Kristini Obrenović učenici Umetničke škole, druga Anji Rosić iz Užičke gimnazije, a treća Jelisaveti Petrović učenici Umetničke škole. Pohvaljeni su radovi Borka Tošića iz Tehničke škole, Nine Cvijović iz Umetničke škole i Lazara Simeunovića iz Umetničke škole.

Najuspešniji učesnici likovnog konkursa sa predsednicom žirija Anđelijom Blagojević i Jelenom Guskić- Petrović, članicom Kola srpskih sestara Užice

Radove je koji su pristigli na likovni konkurs pregledao je žiri u sastavu: Anđelija Blagojević, predsednica žirija, slikarka, Nada Cvetić, nastavnica likovne kulture u OŠ „Slobodan Sekulić“ i Ivana Filipović, istoričarka umetnosti.

Za najuspešnije učesnike literarnog i likovnog konkursa obezbeđene su knjige i novčane nagrade.

 

Podsećamo, povodom Materica, Kolo srpskih sestara iz Užica organizovalo je sedamnaesti literarni i drugi likovni konkurs na temu „Majka“ namenjen učenicima svih srednjih škola iz našeg grada. Teme ovogodišnjeg konkursa su bile Majčina ljubav nikad ne stari, Imala je retku osobinu da ne postoji, osim u slučaju kada je to potrebno (Markes), Majčina ljubav je mir. Ne treba je dostizati, treba je zaslužiti (From).