Međunarodni likovni konkurs „Moj svet“ za osobe sa invaliditetom

14. April 2021
Međunarodni likovni konkurs „Moj svet“ za osobe sa invaliditetom

Zbog otežane edukacije dece i smanjene podrške osobama sa invaliditetom u regionu – Humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“ iz Velikog Gradišta raspisuje Treći međunarodni likovni konkurs „Moj svet“ za osobe sa invaliditetom, svih uzrasta, oblika i stepena invaliditeta. Konkurs je otvoren do 1. maja 2021. godine.

Pravo učešća imaju deca i odrasle osobe sa invaliditetom, bez obzira na državljanstvo, veroispovest i stepen edukacije. Pravo učešća imaju i članovi Humanitarne organizacije „Srbija velikog srca“, s tim što članovi Upravnog i Nadzornog odbora nemaju pravo učešća u radu žirija.
Na likovnom konkursu „Moj svet“, dozvoljene su sve tehnike, uključujući i skulpturu i fotografiju, a format likovnih radova treba da bude do A3.

Autori ne potpisuju radove. Na poleđini rada sam autor ili osoba/institucija/udruženje upisuju sledeće podatke: ime i prezime autora, datum rođenja, punu adresu, email i broj telefona, godinu nastanka likovnog ostvarenja i dijagnozu sa šifrom.

Uz rad je neophodno dostaviti kopiju poslednjeg specijalističkog nalaza na kome je vidljiva dijagnoza. Jedan autor može učestvovati neograničenim brojem radova. Autori su slanjem radova na Konkurs saglasni da rad ostaje u vlasništvu Humanitarne organizacije za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca“ i da se sami radovi, kao i fotografije na kojima su autori mogu koristiti u promotivne svrhe i u okviru aktivnosti „Srbije velikog srca“ na društvenim mrežama i u javnim glasilima.

Nagrađeni autori će sa pratiocem biti gosti na Likovnoj koloniji „Moj svet“ u organizaciji „Srbije velikog srca“, koja će, čim epidemiološka situacija dozvoli, biti organizovana u Srbiji za pobednike Drugog i Trećeg konkursa. Tada će biti i svečano proglašenje pobednika i uručene nagrade i diplome. Takođe, svi učesnici Konkursa, individualno, kao i udruženja i institucije iz svih država koje su poslale radove svojih korisnika, stiču pravo na uključivanje u Projekat „Art&Fashion by the Special“ o kome ćemo uskoro objaviti više informacija.

Rok za slanje radova je 1. maj 2021.godine na adresu:
Humanitarna organizacija
„Srbija velikog srca“
(Za Likovni konkurs)
Kneza Lazara 82
12 220 Veliko Gradište
Srbija

 

Radovi moraju stići neoštećeni, navodi se u pozivu organizatora za učešće na likovnom konkursu.